Един човек, който винаги дава не само времето си, но и цялата си любов за младите. Човек, който е променил десетки съдби.
Дарина обича морето, но със сигурност и морето я обича!
Председател на Морски клуб Морски клуб „Приятели на морето” – Варна от 1998г и двигател на основните му дейности,свързани с опазването на чистотата на плажовете и морето и обучението на млади хора по морски специалности. Главен експерт „Младежки дейности”, Община Варна до април 2020 г.
Навлиза в дълбоките води през 1986г като водолазен инструктор. През 1991г. е Водолазен инструктор І степен. Инструктор “Две звезди” към Световната федерация по подводна дейност /CMAS/. Организатор на младежки инициативи и обучител в сферата на неформалното образование.
През 2014 г. е носител на наградата на Националната мрежа за децата „Златна ябълка“ за принос към живота и благосъстоянието на българските деца. А през 2014 е наградена в категория „Море” на Клуб „Отворено общество“ – Варна.
Ръководител проекти на НПО и печели почитни места в конкурси на Американската агенция за интернационално развитие за развиване на социално предприемачество и гражданско образование към МОН.