Наталия Николова е преподавател по изобразително изкуство. Завършва Шумерски университет със специалност “Педагогика на обучението по изобразително изкуство”. Още на 22 г прави първата си самостоятелна изложба и малко по малко насочва своя творчески и професионален път към арт занимания с малки и големи.

През 2012 основава Работилничка “Наталинко” заедно със своя приятелка. Паралелно с това провежда арт терапия в детското онкологично отделение на Университетска болница “Св. Марина”, където Наталия провежда творчески занимания за децата с цел леко преминаване на престоя и развиване на естетически възприятия и фина моторика. Две години след старта на работилницата, тя вече започва да се оформя като Екоработилница. В стремежа на Наталинко да покаже на децата интерсни неща за творчество, малко по малко започва да използва кашон, пластмаса, текстил и др. непотребни вещи.

През 2020 работилницата се отвърждава с юридическа форма фондация и Наталия се опитва да кандидатства към различни фондове с цел привеждане на творчески работилници и да достигне по повече хора с идеята за “Рециклиращо изкуство”Recycle Art Academy Fondation участва в много събития, фестивали, изложби от 2012 г до сега, когато събитието или фестивала и има зелен характер. Recycle Art Academy е сред първите поканени като участници. За една година има три реализирани проекта и има още идеи за реализиране в посока “Рециклиращо изкуство”