Диана Настева е обучител, ментор на младежи, мениджър и предприемач. Дейна, креативна, обича хората и да помага.
Завършила е Икономически университет – Варна специалност „Маркетинг и Мениджмънт“ и има 20 години опит в рекламния бизнес и производството на дигитална видео продукция и анимация, като съосновател в семейната фирма ОРКА студио.
От десетина години насам се занимава и с дейности в подкрепа на младежи и младежи с увреждания. Опитът й в рекламата и бизнеса надгражда с нови умения и опит в обучение по методите на неформалното образование и социалната работа.
Който я познава, знае че отдавна започва да помага на деца и младежи с увреждания в организацията, която създадава – Сдружение “Няма невъзможни неща” – обучават се в практически умения и работят в социалното предприятие към сдружението.
Диана открива, че нещото което я вдъхновява най-много, е подкрепата и обучението на младежи и тийнейджъри. Не само на такива с увреждания, но и на всички онези смислени младежи, които искат да могат повече, да постигнат повече, надграждат уменията си, изявяват се, творят, мечтаят.
Щастлива е да провежда занятия по методите на неформалното учене, „учене чрез правене“ и „учене чрез преживяване“. Така, с участието и на още няколко вдъхновени колеги, създадава Младежко пространство ХамелеON. Младежкото пространство е зала за споделено учене, срещи и събития. А от 2020 до сега (и по време на световна пандемия) провежда онлайн тренинги и срещи, в които се включват многократно над 140 участници, предимно млади хора.
В работата си с младите хора тя залага на ценности, позитивно общуване, мотивиране, здравословен и активен начин на живот, еко съобразен начин на живот – рециклиране, разделно събиране, соларни панели, компостиране, доброволчество, предприемачество, чужди езици, дебати и др.
Диана вярва, че няма невъзможни неща!