Здравейте! Аз съм Деница.

Откакто се помня пека. Пека сладкиши, тортички, курабии. С повод и без повод за любимите ми хора…

Обичам да пека.

Откакто се помня майсторя някакви неща. Рисувам, шия текстилни цветя, плета, правя абстрактни пана с акрилни бои, декорирам, аранжирам и се стремя да създавам красота.

Обичам да майсторя.

И ето, че най-после започнах да правя тези неща заедно. И получих много хубави думи от хората. И се върнах отново към една стара мечта. Изкарах я от скрина и я отупах от праха. И я прегърнах. И се заех да я доведа тук в материалния свят. А онзи, който върви до мен в живота, повярва в мен и опря рамо до моето, за да вървим заедно и по този път. Пътят към сбъдването на една мечта.

Така създадохме място със съвременен интериор, но същевременно уютно и удобно. Място, на което да прекарате приятно време с приятели и близки. Място, което ухае на домашни сладкиши и Ви връща в детството. Това е нашата Пекарна – Кафе “La Dolce Mamma – Bakes & Cakes”.

Ние вярваме във връзката между здравето и храната. Затова и всички наши бутикови торти, сладкиши и печива са приготвени на място и „забъркани” по следния начин:

Продуктите:

  • само основни истински продукти – влагаме  пресни яйца, брашно, захар, прясно и кисело мляко, сирене и по никакъв начин не ги заместваме с яйца на прах, мляко на прах, имитиращи млечни продукти, подсладители;
  • без полуфабрикати – приготвяме само домашни кремове, заливки и крокани и по никакъв начин не използваме кремчета на прах, течна сладкарска сметана и готови поръски;
  • без имитиращи масло продукти – използваме само висококачествено краве масло и по никакъв начин не го заменяме с маргарин, смес за намазване, палмово масло  и други подобни.

Така нашите сладкиши, торти и печива са максимално изчистени от вредни добавки.

Рецептите

Нашите сладкиши и печива са изработени по домашни, изпитани във времето рецепти. Разбира се някои от тях сме преработили, за да постигнем баланс на сладостта, тъй като вярваме, че вкусовете в един сладкиш трябва да бъдат в хармония, а не някои от тях да бъдат притъпени от огромни количества захар.

Магията и Творчеството

Всяко творене на нещо добро е магично. А ние обичаме да творим. Майсторенето е част от нас, затова и бутиковите торти са неизбежна част от нашия асортимент. Те съчетават в себе си неповторимия вкус на домашна торта с артистичната и запомняща се визия, кавато трябва да има всяка празнична торта.

Comments are closed.