Местни и международни личности ще дават решения за справяне с климатичната криза на TEDxPrimorskiPark

На 30 октомври, на сцената на TEDxPrimorskiPark на открито в Лятно кино Варна, Св.Св. Константин и Елена, ще застанат едни от най-изявените личности, за да представят своите идеи, които си заслужава да бъдат споделени.

Темата на събитието е “COUNTDOWN”. COUNTDOWN е глобална инициатива за защита и ускоряване на решенията за климатичната криза, превръщайки идеите в действие. Мисията е да изградим по-добро бъдеще чрез намаляване на емисиите на парникови газове наполовина до 2030 г. в надпреварата към свят с нулев въглерод – свят, който е по-безопасен, по-чист и по-справедлив за всички. Да се предприемат практически стъпки, за да намалите въздействието си на въглерод и да убедите другите да направят същото. И не на последно място – неформално образование за това как компании, градове, университети, спортни организации и мениджъри на активи могат да се справят с борбата с климатичната криза, като се присъединят към нас в мисията за нулев отпадък.

Това е третото издание ТEDxPrimorskiPark за града и ще предостави уникално изживяване за всеки гост и се реализира с подкрепата на Община Варна, дирекция “Образование и младежки дейности”.

TEDx е организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделени. Началото й е поставено през 1984г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. Обхватът й се разширява все повече благодарение на жаждата за знания. TEDxPrimorskiPark е местно събитие, чиято цел е да обединява хората да споделят идеи и да преоткриват уникалните възможности и предизвикателства в живота.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *