Актьори и изпълнители завладяват сцената на TEDx във Варна

На 29 ноември, на сцената на TEDxPrimorskiPark в емблематичната сграда в Морската градина – Морско казино, ще застанат едни от най-изявените личности, за да представят своите идеи, за оформянето на една по-хубава картина за бъдещето.

Сред лекторите на събитието е познатият режисьор и актьор – Ники Илиев, с редица вдъхновяващи филми и режисьорския си дебют в киното с филма „Чужденецът” ще сподели за “Стойцизмът като операционна система за по-добър живот”. Изкуствен интелект или защо компютрите няма скоро за изместят хумористите ще ни разкаже Христо Христов – сценарист, чийто труд ни е дарил едни от най-смешните моменти в телевизията, киното и театъра. Още сред лекторите са Невен Боянов, който прави промени в методите на образование благодарение на своя startup. Атанас Генков реализира трансформиращи преживявания както в градска среда, така и сред дивата
природа, а неговите истории помагат в изкачването на върховете. За любимото море и изборите в живота ще чуем Дарина Иванова. И какво е бъдещето без музика – Boyanski ще бъде сред изпълнителите в изданието.

ТEDxPrimorskiPark второто издание за града и темата е “Re-Imagine”. Тя изразява че е време да си позволим да помечтаем за бъдещето. Време е да си представим и преосмислим всеки аспект от живота – от наука и технологии, до ежедневие и интереси. От страхове и опасности, до мечти и желания. Новото време или както всичко го наричат “Новото нормално” е тук и от нас зависи как ще оформим новата картина за по-добро бъдеще.

TEDx е организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделени. Началото й е поставено през 1984г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. Обхватът й се разширява все повече благодарение на жаждата за знания. TEDxPrimorskiPark е местно събитие, чиято цел е да обединява хората да споделят идеи и да преоткриват уникалните възможности и предизвикателства в живота.

Всички теми ще бъдат достъпни в официалната онлайн платформа на формата и така всеки ще може да им се наслади. Инициативата се реализира с подкрепата на Фонд Култура и Община Варна.

Comments are closed.